Sortida a la Comarca de la Segarra

10 11 2014

El divendres, 7 de novembre, els alumnes de Cicle Superior van realitzar la sortida del primer trimestre.
Hem anat a Sant Guim de Freixenet i a Florejacs, a la comarca de la Segarra. A Sant Guim de Freixenet hem visitat la fàbrica “Pastoret” una empresa familiar que, des de l’any 1992, innoven en l’elaboració de productes làctics artesans com mató, iogurts, i formatges frescos.
La comarca de la Segarra és una zona tradicionalment agrícola i ramadera plena de camps de cereals i petits boscos d’alzines que formen part de la nostra identitat. Hem pogut conèixer de prop com elaboren de manera artesana els nostres productes més tradicionals a la vegada que hem visitat una de les instal•lacions més modernes d’Europa en l’elaboració de productes làctics.
Hem pogut veure la transformació, en productes alimentaris, d’una matèria primera a la transformació en productes elaborats, i com arriba finalment aquest producte a les nostres llars.
A Florejacs hem visitat el Castell de Florejacs que és un monument del municipi de Torrefeta i Florejacs (Segarra) declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.
La documentació del s.XII ja fa esment del castell de Florejacs. Conserva elements medievals i una alta torre de defensa emmerletada de planta rectangular, així com els murs atalussats de la muralla. Al seu costat trobem l’església de Santa Maria, de caire classicitzant, que fou bastida sobre l’antiga capella del primitiu nucli. El campanar, més modern, porta la data de 1841. D’aquest castell, se’n pot visitar l’interior.
A més hem donat un tomb per aquest municipi ple d’història. Ha estat una sortida fascinant, plena de noves experiències i coneixements.
Aquí us deixem una mostra del que hem realitzat durant aquesta sortida.

Sortida Fàbrica Pastoret i Castell de Florejacs

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: