Sortida a la ciutat romana de Tarraco (Tarragona) i temps de platja.

11 05 2015

Divendres 8 de maig de 2015 els alumnes de 5è i 6è vam fer un recorregut per la ciutat romana de Tarraco.
L’objectiu de la sortida va ser conèixer una mica més la nostra història a través dels diferents monuments d’aquesta ciutat. Declarada l’any 2000 Patrimoni Mundial per la UNESCO al seu conjunt arqueològico romà de Tarraco.

La favorable configuració geogràfica de les comarques meridionals, i el seu clima molt benigne, van afavorir que el procés de poblament humà s’hi iniciés en dates molt primerenques, ja a l’època prehistòrica. Són relativament nombrosos els jaciments que documenten les diferents etapes del Paleolític i de l’Epipaleolític. Durant el Neolític i l’Edat de Bronze, les respectives comunitats humanes (amb les activitats econòmiques característiques d’aquest període: agricultura i ramaderia) varen trobar als terrenys que actualment configuren les comarques del Camp de Tarragona l’escenari idoni.

Aquest procés d’assentament va finir amb la consolidació sobre el territori, de les diferents tribus que conformaren el mosaic sociopolític de les terres llevantines de la Península Ibèrica a l’època preromana, com a conseqüència directa del contacte d’aquells grups autòctons amb els diversos pobles colonitzadors de la Mediterrània (fenicis, grecs i púnics). El territori del Camp de Tarragona era ocupat per la tribu dels cessetans, essent un dels seus assentaments més importants (Kese) el que constituí, potser la seva capital i el precedent immediat, també, de la ciutat romana de Tàrraco, l’actual Tarragona.

Extret de

mnat-logo

Aquí us deixem una mostra d’aquest dia tan especial que vam passar.

Sortida Tarraco 5è-6è

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: